top of page
Arie Cupé

ARIE CUPÉ

SAM VAN DAM

 

Arie Cupé debuteerde in 1982, naast Lex Goudsmit, in het theater met het liedjesprogramma Van 'Oklahoma' tot 'Anatevka'. Een jaar later was hij voor het eerst te zien in een musical 'De Zoon van Louis Davids'. Dat was de start van een lange reeks musicals waaronder 'Madame Arthur', 'Max Havelaar', 'Mata Hari', 'Revue, Revue', 'Dietrich', 'Zzinderella', 'Oh Johnny', 'Annie', 'Irma la Douce', 'Alladin', 'Alleen Op de Wereld', 'Pietje Bell', 'Op Hoop van Zegen', en 'La Cage aux Folles'. In zijn eigen two-men-show 'Alle Dagen Feest' deelde hij het toneel met Dick Cohen. In de hommage aan Het Nieuwe De La Mar Theater bracht hij succesvol Fien de la Mar weer even tot leven. Daarnaast speelde Arie in de toneelstukken 'Sassafras', 'B;oedbruiloft', en maar liefst vier komedies met Jon van Eerd: 'Oranje Boven', 'Kantje Boord', 'Harrie en Twee Meesters' en 'Harrie Babba'.

Verder was Arie te zien als alle klanten in de musicalproductie 'Wat Zien ik?!'. Voor deze rol werd hij genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol. In de musicalbewerking van 'De Fabeltjeskrant' nam Arie de rollen van Meneer de Raaf en Gerrit de Postduif voor zijn rekening en won hiermee een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol in een Kleine Musical. Hij speelde de rol van de Mop in de alom geprezen nieuwe versie van de klassieker 'De Jantjes' en in de musical 'Heerlijk Duurt het Langst'. Begin 2016 was hij te zien een reeks zeer succesvolle solo's onder de titel 'Matinée met Cupé'.

 

Naast zijn werkzaamheden als acteur is Arie ook actief als tekstdichter, nasynchronisator van tekenfilms en regisseur. Hij deed de regie van de laatste vijf theatershow’s van Willeke Alberti. Afgelopen seizoen was dat “Willeke – Een leven als een Lied” in Carré, waarvan de tv-versie vele malen herhaald werd. Verder regisseerde hij vorig seizoen 'De Krasse Knarren Revue', 'Koffers vol Annie', door Eric Beekes met kinderpoëzie van Annie M.G. Schmidt en 'Tot ie purper ziet', een solo-programma door Frans Mulder.

 

'Harrie Let Op de Kleintjes' is de zesde productie waarin Arie te zien is naast Jon van Eerd.

 

 

bottom of page