top of page

Anne-Mieke Ruyten

Anne-Mieke Ruyten werd geboren op 16 augustus 1960 in Venray. Ze volgde de vooropleiding aan de Dansacademie Arnhem en de toneelopleiding H.I.D.K. Studio Herman Teirlinck te Antwerpen (1982 – 1986). In het theater was ze te zien in o.a. Het Deksel op de Neus, Het Rijk van Verhoeff, Noodweer, Harold en Maude, De Gidsen, Schakels, Calendargirls en vertolkte ze een hoofdrol in het stuk Flat van Jet.

 

Tevens speelde Anne-Mieke in de musicals West Side Story,  Anatevka,  Tsjechov,  Sneeuwwitje, The Sound Of Music, vertolkte zij verschillende rollen in Hoera We Zijn Normaal,TiTa Tovenaar!, Daddy Cool, Hema de Musical, Onder de Groene Hemel, De Huisvrouwenmonologen, Opvliegers 1 en Opvliegers 2 en was afgelopen seizoen te zien in Drs Down. Anne-Mieke is op dit moment bezig met haar solo liedjesprogramma Oevers

 

Anne-Mieke is driemaal genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol, namelijk voor haar rol als Lika in Tsjechov (2000), haar rol als Elsa Schrader in The Sound Of Music (2003) en haar rol als Ellen in Opvliegers 1 (2016).

 

Anne-Mieke was op televisie te zien in Spijkerhoek, Zaterdagavond Café, Parodie Parade en ze vertolkte zeven jaar de rol van Chris in Sam Sam. Daarnaast speelde ze de moeder van Erik in de film Erik of het klein insectenboek en gedurende 8 jaar de rol van Maud in de Vara-comedyserie Kinderen geen bezwaar, op dit moment is Anne-Mieke bezig met de opnames van de Belgische tv serie De Twaalf.

bottom of page