top of page

Jonathan Demoor

Opleiding: 

Bachelor (’10) & Master (’12) aan het Fontys Conservatorium Tilburg, Muziektheater. 

 

Theater: 

Jonathan speelde bij Joop van den Ende Theaterproducties Henry in “Next to Normal” en in “Love Story” was hij de understudy van Oliver Barrett IV.

Bij New Productions vertolkte hij in “Soldaat van Oranje” de rollen van Erik Hazelhoff Roelfzema (alternate) en Anton Rover.

In Sprookjesboom de Musical: een Gi-ga-gantisch Avontuur” van Efteling Theaterproducties was hij te zien als Klein Duimpje. 

Van Lambaart Entertainment bracht destijds de voorstelling “Hartsvrienden” waar hij, naast de understudy van Eddie, de rol van Sammy op zich nam.

Afgelopen theaterseizoen was hij bij De Graaf & Cornelissen Entertainment te zien in “Liesbeth” als Robert Braaksma en Jacques Brel. Daarnaast speelde hij in de zomer Vincent in “A New Brain” van De Kernploeg.

 

Televisie: 

Hij was o.a. te zien in de series Centraal Medisch Centrum (John Vos), Goede Tijden, Slechte Tijden (Danny Drieborgh), JEUK (huisarts Jonathan), De Spa (Guido), Kinderen Geen Bezwaar (Christiaan) en in commercials voor Zalando, Onderweg Ben Ik Offline en Pinlock.

 

Overig: 

Jonathan doet sinds 2014 veel Nederlands -en Vlaamstalig nasynchronisatiewerk voor films, series en commercials.

Ook speelde hij in 2014 Jezus in de Vlaamse editie van The Passion (Merchtem).

 

Prijzen: 

Winnaar Musicalworld Awards 2012 (Beste Doorbraak: Henry in Next to Normal). 

Nominatie Vlaamse Musicalprijzen 2011 (Aanstormend Talent: Sprookjesboom de Musical).

bottom of page