top of page

Laus Steenbeeke

Laus Steenbeeke studeerde in 1983 af aan de Amsterdamse Toneelschool en begon zijn loopbaan bij Het Zuidelijk Toneel Globe van Gerardjan Rijnders. Sindsdien speelde hij rollen bij alle grote gezelschappen: Theater, RoTheater, Fact, NNT, Het Zuidelijk Toneel. Sinds 1988 werkt hij mee aan het jeugdprogramma Het Klokhuis. Hij speelde een hoofdrol in de film “Belle van Zuylen” van Digna Sinke. En Flodder tv-series en de films speelde hij de rol van “Hennie”. Als 'Huipie' was te zien in de vijf tv-series rond de vrienden van café ''t Schaep met de 5 Pooten”.

 

Dit seizoen is hij te zien in de “welkom in-series” voor de jeugd , geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen en geproduceerd door de NTR.

Na “Welkom in de Gouden Eeuw”, “Welkom bij de Romeinen”, Welkom in de IJzeren Eeuw”en “Welkom in de Zestiger Jaren”, en de aflevering voor volwassenen over religie; “Oh mijn hemel”, komt er dit seizoen een Welkom in de Tachtigjarige Oorlog.

 

Vanaf maart 2018 is Laus te zien in de hoofdrol van Groote Markt 30 bij RTV-oost een 60-delige regio-comedy-serie met o.a. Ilse Warringa onder regie van Jan Albert de Weerd en Hans Scheepmaker.

 

Naast tv-programma's speelt Laus in vele theatervoorstellingen. Afgelopen seizoen in de succesvolle PIT-Productie: “Into the Woods” was hij te zien als De Verteller en Mysterieuze Man.

 

In seizoen 2017/2018 speelt hij in de theaterhit: Woef Side Story van Pieter Kramer bij Theater Rotterdam. In de zomer van 2018 zal Laus een hoofdrol spelen in muziektheaterspektakel over Familie Stork in Hengelo in regie van Jasper Verheugd.

 

Voor zijn rol van Zazu in The Lion King won Laus een Musical Award in 2004

bottom of page