top of page

Jacqueline Aronson

Jacqueline Aronson werd geboren op 6 mei in Amsterdam en wist reeds op 4-jarige leeftijd dat ze op het toneel wilde staan. Na haar klassieke privé-dansopleiding van Ine van Zweden studeerde Jacqueline aan de Klein Kunst Academie.

Vanaf haar 16e jaar stond ze als showdanseres in diverse TV shows zoals de Willem Ruis Show, 123 Show en Wedden Dat in binnen en buitenland. Maar ze wilde meer. Na het zien van de musical Cats nam ze zanglessen van Floor van Zutphen en spellessen van Petra Laseur en stond het jaar daarop zelf in Cats. Hierna ontwikkelde zij zich tot allround performer.

Na diverse rollen in verschillende musicals en toneelstukken te hebben gespeeld sloeg ze een andere weg in en scoorde een hit met de zanggroep Exposure. Hierna presenteerde ze diverse spelprogramma's bij Veronica, en was te zien in gastrollen bij TV series, maar kwam erachter dat haar hart toch bij het theater lag. Vanaf 1999 tot nu speelt ze verschillende rollen in bekende musicals zoals bijvoorbeeld Chicago, A Chorus Line en Fame. Daarnaast heeft ze zich ook bekwaamd als docent en geeft musical workshops en is tevens personal staging coach.

Fotografie: Lesley Pols

bottom of page