top of page
buddy.png
suzanna.png
joey.png
rogier.png
zjon.png
martin.png

ZJON SMAAL

Opleiding: Kunst- en Cultuurwetenschappen (Erasmus Universiteit) en de MusicAllFactory.

 

Ervaring:  Zjon is sinds 2004 actief als acteur. Hij was onder andere te zien in Passion, Annie, Ciske de Rat, The Sound of Music, Urinetown, The Full Monty, Petticoat, Soldaat van Oranje, Sister Act, The Bodyguard, Disneys’s, (Jon van Eerds) Harrie let op de kleintjes, The Lion King, en Mamma Mia! In seizoen 2020/2021 zou hij te zien geweest zijn in Waitress en in Is Dit Alles (Theater bv.). Helaas werden deze voorstellingen gecanceld ivm corona. Vorig seizoen nam hij tijdelijk de rol van Harrie Jr over in (Jon van Eerds) Zo Vader, zo zoon.

Prijzen: Voor zijn aandeel in Urinetown en Sister Act ontving hij een  nominatie voor een John Kraaijkamp Musical Award. Voor zijn hoofdrol in The Full Monty ontving hij het beeldje ook daadwerkelijk.


Overig: Zjon is tevens al zo’n 15 jaar werkzaam als gastdocent bij de Fontys Hogeschool voor de Kunsten waar hij vierdejaars studenten begeleidt bij het maken van hun (solo)voorstellingen.
 

Ook was Zjon resident director bij de tour van The Sound of Music seizoen 2021/2022

arie.png
cathalijne.png
lars.png
Liever een bankovervaller of een agent?

Doe me maar de buit van de bankovervaller met het strafblad van de agent. 

Goud of Zilver?

Zeker zilver. 

Heb je wel eens iets gestolen?

Het klinkt heel correct, maar nee, nooit bewust. Één keer wel per ongeluk. Toen mijn krat bier onder op mijn karretje stond bij de supermarkt. Toen stond ik ineens buiten zonder dat af te rekenen. Maar braaf als ik (soms) ben, ben ik dat nog netjes af gaan
rekenen.

Ben je ergens bang voor?

Voor Bassie (van Adriaan). 

Wat spreekt je aan als je denkt aan De Komedie Over Een Bankoverval?

Dat het een komedie ‘next level’ is. Sowieso een relatief nieuw stuk, maar ook met technisch uitdagende scènes. Iets wat we in Nederland nog niet echt gezien hebben! Dus al met al een eer om daar aan mee te mogen werken!

Heb je zin om te beginnen met de voorstelling?

Totaal wel! Een fijne rol in een fijn stuk bij een fijn bedrijf met fijne collega’s. Wat wil je nog meer?

bottom of page