top of page
buddy.png
suzanna.png
joey.png
rogier.png
zjon.png
martin.png
arie.png

ARIE CUPÉ

Arie Cupé (1962) is een Nederlandse acteur, zanger en regisseur. Hij debuteerde in 1982, naast Lex Goudsmit, in het theater met het liedjesprogramma “Van Oklahoma tot Anatevka”.
Een jaar later was hij voor het eerst te zien in een musical: “De Zoon van Louis Davids”. Dat was de start van een lange reeks van vierentwintig musicals waaronder “Madame Arthur”, “Max Havelaar”, “Mata Hari”, “Revue, Revue”, “Zzinderella”, “Oh Johnny”, “Annie”, “Irma la Douce”, “Alladin”, “Alleen op de Wereld”, “Pietje Bell” en “La Cage aux Folles”. 

In de Hommage aan Het Nieuwe De La Mar Theater bracht hij succesvol Fien de la Mar weer even tot leven. Daarnaast speelde Arie in de toneelstukken “Sassafras”, “Bloedbruiloft”, “Kunst & Kitsch” en in acht komedies van en met Jon van Eerd waaronder  “Harrie let op de kleintjes”, “Herrie in de keuken” en vorig seizoen “Zo vader zo zoon”. 

 

Hij was te zien en te horen in vele liedjesprogramma’s met o.a. Dick Cohen, Rosalie de Jong en Lara Grünfeld. Helemaal solo maakte hij een aantal programma’s met accordeonist André Vrolijk: “Matinee met Cupé”, “Tussen nu en straks” en “Kop uit het zand”.

Verder was Arie te zien als alle klanten in de musicalproductie “Wat zien ik?!”, waarvoor hij genomineerd werd voor een John Kraaijkamp Musical Award.  In de musicalbewerking van “De Fabeltjeskrant” nam Arie de rollen van Meneer de Raaf en Gerrit de Postduif voor zijn rekening en won hiermee in 2008 daadwerkelijk een John Kraaijkamp Musical Award. Met veel succes speelde hij, naast Willeke Alberti, de rol van de Mop in de alom geprezen nieuwe versie van de klassieker “De Jantjes”.

 

Naast zijn werkzaamheden als acteur is Arie dus ook actief als tekstdichter, nasynchronisator van tekenfilms en regisseur.  Veertien jaar lang deed hij de samenstelling en regie voor alle theatershows van Willeke Alberti. Verder regisseerde hij o.a.“De Krasse Knarren Revue” met Astrid Nijgh, “Koffers vol Annie” met Eric Beekes vol kinderpoëzie van Annie M.G Schmidt, “Tot ie purper ziet” (Deel 1/Deel2) solo-programma’s door Frans Mulder en het zomervoorstelling “Pride Chantant 2022” met o.a. Frans Mulder, Tony Neef en Marijke Boon.

cathalijne.png
lars.png
Liever een bankovervaller of een agent?

Ik zou voor allebei niet goed uit de bus komen, om te spelen wél maar om te zijn níet.

Goud of Zilver?

Goud én zilver, ik ben een hebberd!

Heb je wel eens iets gestolen?

Nee, of het moet een snoepje zijn van een schaal in mijn kindertijd. Maar dat mócht altijd, dus niet echt diefstal dan, toch?

Ben je ergens bang voor?

Het verliezen van dierbaren.

Wat spreekt je aan als je denkt aan De Komedie Over Een Bankoverval?

Omdat hier een spannend gegeven volkomen komisch wordt behandeld. Spanning wordt leuk!

Heb je zin om te beginnen met de voorstelling?

Ik kijk erg uit naar de vertaling en de regie van Jon van Eerd.

bottom of page