top of page
Margo Dames

Margo Dames
INEZ VERMEULEN

Margo studeerde in 1985 af aan de toneelschool Maastricht.

Direct daarna werd ze aangenomen bij het Publiekstheater, dat later toneelgroep Amsterdam werd. Margo debuteerde als Ophelia in 'Hamlet' onder regie van G.J. Reijnders en was verder te zien in onder andere 'Medea' van Sophocles in de regie van G.J. Reijnders, 'Boom Uit de Tropen' van Yukio Mishima onder regie van Jan Ritsema en 'Een Pompstation' van Boudet in de regie van Ton Lutz. 

Na een aantal jaren besloot Margo om te gaan freelancen. Ze speelde onder andere bij Theater van het Oosten, het Zuidelijk toneel, het Nationaal toneel en in verschillende vrije producties. Ze was te zien in zeer uiteenlopende voorstellingen waaronder 'De Gidsen'. 'Omhoog DIe Stok', 'Er Valt Een Traan Op de Tompoes', 'Annie M.G.: de Dochter van de Dominee' naar het boek Annejet van der Zijl, 'De Stille Kracht' en 'Het Gouden Ei'. De laatste twee seizoenen was ze te zien in de succesvolle toneelbewerkingen van 'Zadelpijn en Ander Damesleed' en 'Het verwende Nest'. In het seizoen 2013/2014 speelde zij naast Jon van Eerd in zijn komedie 'Harrie en Twee Meesters'.

Ook maakt zij zelf producties voor de Parade samen met Mouna Goeman Borgesius. 

Op tv was Margo te zien in verschillende series zoals 'Bureau Kruislaan', 'Bij Nader Inzien', 'Madelief', 'Kees & Co' en 'Rozengeur & Wodka Lime'. Daarnaast was zij te zien in een aantal speelfilms als 'Leedvermaak' en 'Advocaat van de Hanen', en speelde zij de moeder van Madelief in 'Krassen In het Tafelblad'. Voor deze laatste rol ontving zij een nominatie voor het Gouden Kalf. Op dit moment is Margo op TV te zien in de comedy-serie 'Mouna's Keuken'. Deze ontwikkelde zij samen met o.a. Mouna Borgesius.

 

'Harrie Let Op de Kleintjes' wordt de 3e keer dat Margo samen speelt met Jon van Eerd.

 

 

bottom of page