top of page

Rosalie de Jong

De zaanse Rosalie studeerde in 2006 af aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater te Amsterdam. Zij volgde zanglessen bij Edward Hoepelman, Margot giselle en Mathilde Santing.

Na haar studie in 2006 speelde ze mee in het ensemble van de musical Wat Zien Ik?!. Ze was cover van de  rol van Janneke. Vervolgens was ze te zien als Icy, Winx Club on Tour en in Forbidden Musicals. Daarna stond ze in het ensemble van High School Musical, in All shook up - Love me tender, waar ze cover van Natalie en Matilda was.

In 2009 was Rosalie te zien in Op zoek naar Mary Poppins, waar ze één van de finalisten was voor de rol van Mary Poppins. 

Hierna stond ze in Petticoat, en daarna speelde ze de van rol Titania in de musical De Musical Droomvlucht. Rosalie speelde ook de rol van Blonde Greet in De Jantjes, Anna in Vijftig Tinten Grijs.. De Parodie en de rol van Emma de secretaresse, in Heerlijk duurt het langst.

In 2015 verhuisde Rosalie naar Duitsland waar ze de rol speelde van Gloria in de Rocky das Musical in Stuttgart. Afgelopen zomer was ze te zien in de rol van Edith Corse Evans in Titanic in Bad Hersfeld.

Rosalie heeft verschillende liedprogramma's gemaakt samen met Lara Grünfeld en Arie Cupé wat te zien was in verschillende theaters.

Op tv was Rosalie te zien in Fort Boyard van de AVRO. En in commercials van de Almhof en de Loi. In 2014 was Rosalie te zien in de tv special 25 jaar Jon van Eerd als zijn sidekick.

Rosalie is sinds 7 jaar de vaste voice over van Greetz.nl en sprak ook in voor Ikea, Bonduell en Dove. Zij spreekt nog veel verschillende tekenfilms in zoals De Gruffalo en andere animatieseries.

Dit is haar eerste productie samen met Jon van Eerd.

Fotografie: Lesley Pols

bottom of page