top of page
Zjon Smaal

Zjon Smaal
INSPECTEUR KODDEBEIER

 

Opleiding

Zjon studeerde Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit, tevens volgde hij lessen aan de MusicALLFActory te Tilburg.

 

Theater

Afgelopen seizoen was Zjon te zien als Tony in 'The Bodyguard'. Hij speelde verder o.a. in 'Soldaat van Oranje', 'Sister Act', 'Zorro', 'Petticoat', 'The Full Monty', 'Urinetown', 'The Sound of Music', 'Ciske de Rat', 'Beauty and the Beast', 'Annie' en 'Passion'. Voor zijn rol in The Full Monty won hij een John Kraaijkamp Musicalaward en hij kreeg nominaties voor zijn aandeel in 'Urinetown' en 'Sister Act'.

 

Televisie

Op televisie was Zjon onder meer te zien in 'Wie Goed Doet', 'Vrijland' en 'Spangas'. Ook speelde hij in de films 'Tussen 10 en 12' en 'Een Goed Leven Met een Gelukkig Einde'. Zjon was een van de acteurs die werden gevolgd voor de documentaire-reeks 'Bloed, zweet en spotlights'.

 

Overig

Zjon doet sinds 2007 stemmenwerk, met rollen in o.a. 'I’m in the Band', 'Total Drama World Tour', 'Dinosaur King', 'Calimero' en 'Inazuma’s 11'. Ook begeleidt hij studenten aan verschillende conservatoria bij het maken van hun eigen voorstelling.

 

'Harrie Let Op de Kleintjes' is de eerste productie waarin hij zal spelen naast Jon van Eerd.

 

bottom of page