top of page
Logo_Def_160502022.png

VANAF OKTOBER 2022 IN HET THEATER

skylind zvzz.png

Televisie/Film

Jon speelde o.a. in 'Flodder', A'ndré’s Comedy Club', 'Baantjer' en 'Roomservice'. Tevens was hij o.a. te zien in de films 'Flodder in Amerika' en 'Mannenharten'. Bijna al zijn theaterkomedies zijn geregistreerd en uitgezonden op TV. Van zijn jubileumconcert 'Jon en de Jongens' werd een speciale compilatie uitgezonden. In 2009 was Jon de mol in 'Wie is de Mol?'. In de hitserie 'Moeder Ik Wil Bij de Revue' speelde hij de beroemde revuester John Hoogendoorn. In 2015 was hij Pontius Pilatus in het jaarlijkse spektakel ‘The Passion’. Op Koningsdag 2022 was Jon te zien met een quiz met de Koninklijke familie als kandidaten.

 

Prijzen en nominaties

In 1982 werd Jon verkozen tot Beste Mannelijke Acteur op het Feats voor zijn rol in Equus. Hij werd vele malen genomineerd voor een Musical Award. O.a. voor zijn rollen in 'There’s No Business', 'Nonsens' en ‘Charley’ en voor zijn script van ‘Ollie B. Bommel’. Hij ontving er in totaal zeven. Twee voor zijn rol in 'La Cage aux Folles' en een voor de bewerking van dezelfde musical. Twee voor de beste hoofdrol in de musical 'Moeder Ik Wil Bij de Revue' en een voor zijn script van de ‘Addams Family’ won. Met zijn script van ‘De Fabeltjeskrant’ won hij een Award voor Beste Productie.

De stukken van Jon werden meerdere malen genomineerd voor de Toneelpublieksprijs.

In 2011 ontving hij de Gouden Notenkraker en de Johan Kaartprijs. 

Overig

Jon leende zijn stem aan vele animatieseries en films o.a. 'De Teletubbies', 'Pokémon', 'Sponge Bob', 'Shrek', 'Despicable Me' en 'De Pinguins van Madagaskar', 'DEspicable Me' en 'The Minions'. Hij is de vaste stem van Eric Idle ('Monty Python') en Stephen Fry ('Little Big Planet').

 

Als regisseur tekende hij voor talloze films en series zoals 'Mary Poppins', 'Aladdin' en 'The Flintstones' . Voor het theater regisseerde Jon uiteenlopend werk; o.a. 'True West', 'A Midsummer Night's Dream', 'Who’s Afraid Of Virginia Woolf?', en ‘Tussen Kunst & Kitsch’ 'Bedrog'.

 

Jon is te horen op verschillende CD’s van theater- en TV-producties. In 2013 bracht hij zijn eigen single uit ‘Een Ding Weet Ik Zeker’ dat sindsdien het lijflied van zijn alter ego Harrie Vermeulen is geworden.

 

In 2012 werd Jon benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Jon van Eerd 

Harrie Vermeulen

Theater

Jon van Eerd studeerde Engelse Taal- en Letterkunde Theaterwetenschap (Cum Laude). Hij begon zijn acteercarrière in Amerika en Engeland in producties zoals 'Equus', 'The Zoo Story', en 'Death of a Salesman'. Bij Toneelgroep de Appel speelde hij o.a. in 'Marat/Sade', en later in stukken als 'Boeing Boeing' en in musicals o.a. 'La Cage aux Folles', 'Mamma Mia', en 'Moeder Ik Wil Bij de Revue'. Jon speelde bij Purper en in de Broadway show 'The World Goes ‘Round' en in vele andere producties. Maar we kennen hem vooral ook van zijn eigen komedies waarin zijn alter-ego Harrie Vermeulen al jaren centraal staat. In deze reeks schreef, en speelde hij oa. in ‘Harrie Babba’, ‘Harrie Neemt de Benen’ en ‘Herrie in de Keuken’. Een aantal producties zijn ook met groot succes in het buitenland te zien, zoals ‘Harrie Let Op de Kleintjes’ en de musical ‘Charley’.

 

Nutty Comedy - Biz Baz Studio.00_01_21_01.Still005.png
insta-logo.png
Nutty Comedy - Biz Baz Studio.00_01_16_04.Still004.png

Joey Schalker

Nutty Comedy - Biz Baz Studio.00_01_14_07.Still003.png

Nandi van Beurden

Nutty Comedy - Biz Baz Studio.00_01_09_05.Still002.png

Arie Cupé

Nutty Comedy - Biz Baz Studio.00_01_05_13.Still001.png

Suzanna Pleiter

bottom of page