top of page

Priscilla Knetemann

THEATER

Op zeer jonge leeftijd speelde Priscilla in verschillende musical producties waaronder “Grace de Musical” van Bert Maas Producties, “The Sound of Music” van Stage Entertainment en verschillende producties van het Nederlandse Musical Ensemble waar zij haar opleiding volgde.

 

In 2006 stond zij in de toneelvoorstelling “All Tommorows Parties” en in 2007 in de toneel expositie “De Bunker.” In 2016 – 2017 keerde Priscilla terug op het toneel en was ze te zien in de Thrillermusical “Vals” van Dommelgraaf en Michiel Morssinkhof naar de bestseller van Mel Wallis de Vries. Afgelopen theater seizoen speelde zij in de Thrillermusical “Shock” (Mel Wallis de Vries) van Theater Terra en Michiel Morssinkhof.

 

FILM/TELEVISIE

Vanaf 2000 was Priscilla te zien in “Isabelle” onder regie van Tim Oliehoek, “A Funeral for Mr. Smithee” van Diederik van Rooijen, en in “Madame Jeanette” van Paula van der Oest.

In 2004 speelde zij de vrouwelijke hoofdrol Chris in de film “Verborgen Gebreken” van Paula van der Oest naar de bestseller van Renate Dorrestein. Ze vervulde gastrollen voor o.a. “Spoorloos Verdwenen”, “Keyzer & De Boer Advocaten”, “De Hoofdprijs” en “Parels & Zwijnen”, “Moordvrouw” en “Danni Lowinski”. Vanaf 2005 speelde ze in alle seizoenen en de speelfilms van “Gooische Vrouwen” als de puberende dochter Louise van Annete Malherbe. Sinds 2010 (en tot de zomer van 2015) was Priscilla dagelijks op TV te zien in de rol van Charley in de succesvolle serie “Spangas” en in de zomer van 2015 ook te zien in de speelfilm “Spangas in Actie”. De speelfilm “Fataal” uit 2017 van Jesse Bleekemolen, waarin zij de vrouwelijke hoofdrol speelt is vanaf nu op Video on Demand.

 

OVERIG

Naast haar werkzaamheden op televisie en in het theater is Priscilla stemactrice en te horen in verschillende bekende films en series van o.a. Disney, Netflix en Nickelodeon. Zo is ze o.a. de stem van “Honey Lemon” uit Big Hero 6, “Blossom” uit de Powerpuff Girls, “Staci” in Boss Baby de Serie en “Bobkobolt” uit Wallykazam.

bottom of page