top of page
buddy.png
suzanna.png
joey.png
rogier.png
zjon.png
martin.png
arie.png

Buddy Vedder is één van de meest veelzijdige entertainers van dit moment; als presentator, acteur en zanger bereikt hij een miljoenenpubliek vanuit de studio, vanaf het witte doek en via het theater.

 

Op televisie is hij o.a. te zien als presentator van; Holland’s Got Talent, The Voice Kids, Nationale Postcode Loterij Deal Or No Deal en Het Kerst MuziekGala. Ook neemt hij weer plaats in het panel van de TV-hit van RTL4; The Masked Singer.

 

Als (stem)acteur is hij te zien en te horen in de meest uiteenlopende rollen. Zo speelde hij o.a. in de bioscoopfilms; Elvy’s Wereld So Ibiza, First Kiss en De Film Van Dylan Haegens. In o.a. de series: De Staatsgreep, De Slet Van 6VWO en Goede Tijden Slechte Tijden. Als stemacteur werkte hij o.a. voor films van grote productiehuizen als; Disney, Dreamworks, Universal Pictures, Pixar en Marvel. Zijn persoonlijke favorieten zijn: Trolls Wereldtour, Luca, Spider-Man Into The Spider-Verse en Corgi.

 

In het theater was Buddy o.a. te zien in de musicals Murder Ballad, Heerlijk Duurt Het Langst en Misery, een ‘feel bad’ musical. Daarnaast zat hij de afgelopen vier jaar in de cast van The Christmas Show in de ZiggoDome en speelde hij Judas in The Passion 2023. Op dit moment toert hij samen met de band A Perfect Combination door de Nederlandse theaters met de voorstelling The Legends We’ve Lost.

 

Buddy is zes keer genomineerd voor de Zapp Award ‘Beste Presentator’ waarvan hij de nominatie vier keer wist te verzilveren. Ook won The Masked Singer een Zapp Award voor ‘Favoriete Familieprogramma’ waar hij panellid is. Verder won hij het twintigste seizoen van Wie Is De Mol? En won hij samen met danspartner Robin Martens het tweede seizoen van Dance Dance Dance. Zelf wil hij graag vermelden dat hij ook ooit de HitteGolf Award in ontvangst mocht nemen in de categorie ‘Hottest Hairdo’. Maar dat is alweer lang geleden.

BUDDY VEDDER

cathalijne.png
lars.png
Liever een bankovervaller of een agent?

Sowieso bankovervaller! Ik ben groot fan van de ‘heist’ films en series. La Casa De Papel, Ocean’s 11, Kaleidoscope en zo kan ik nog wel even doorgaan. De spanning, de gadgets om de kluis te kraken en de vaak flitsende actie scènes om de politie voor te blijven.. I like it! 

 

Goud of Zilver?

Goud! Wie wil er nou tweede worden?! 

 

Heb je wel eens iets gestolen?

Gedurende het onderzoek is mij geadviseerd hier niets over te zeggen..

 

Ben je ergens bang voor?

Ik heb hoogtevrees! Maar ik daag mezelf wel uit om zo nu en dan met vrienden in de klimhal te klimmen. De hartslag gaat flink omhoog, maar het gevoel van overwinning achteraf is het meer dan waard. Gelukkig komen bankovervallers zelden via het dak van het gebouw binnen…

 

Wat spreekt je aan als je denkt aan De Komedie Over Een Bankoverval?

Dit was het eerste stuk dat ik zag op West End in Londen. Ik werd weggeblazen. De snelheid, de variatie in de grappen, de acrobatische humor, de slimme vondsten in het decor, alles klopte en de zaal ging plat. Ik liep het theater uit en vroeg aan de collega met wie ik in Londen zat; ‘’Wat hebben we net meegemaakt?’’ Waarop hij zei: ‘’een komedie 2.0’’.

 

Heb je zin om te beginnen met de voorstelling?

Zeker! Ik sta in de startblokken om van deze Nederlandse bewerking een versie te maken zoals ik ‘m in Londen heb beleefd. Ook ben ik erg trots dat ik naast komedie experts als bijvoorbeeld Joey Schalker en Arie Cupé mag staan. Ik weet nu al dat ik een hoop van hen ga leren. Met de fijne vertaling en regie van Jon Van Eerd in de achterzak, is het nu aan ons, de bankovervallers, om de komedie kluis te kraken! 

bottom of page