top of page
buddy.png
suzanna.png
joey.png
rogier.png
zjon.png
martin.png
arie.png
cathalijne.png
lars.png

MARTIN VAN DER STARRE

De in Den Haag geboren en in Amsterdam getogen zanger/(stem-)acteur Martin van der Starre is al meer dan 30 jaar professioneel actief in de muziek en het theater.

Naast leadzanger van vele (cover)bands waaronder de Edwin Evers Band speelde Martin een aantal grote rollen in landelijke musicalproducties. Zo speelde hij de rol van Judas in ‘Jesus Christ Superstar’, waarvoor hij een John Kraaijkamp Musical Award-nominatie ontving voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Samen met o.a. Frank Lammers had hij een rol in ‘Route 66’ en speelde hij een grote rol in de Queen-musical ‘We Will Rock You’ in Nederland en België. In 2022 was hij alternate voor de rol van Hemiunu in One de Musical.

Martin was een aantal jaren te zien als leadzanger van de ‘I Luv Holland Band’ bij het populaire spelprogramma ‘Ik Hou van Holland’ van Linda de Mol. Tevens was hij de leadzanger van de Jan Rietman Band bij ‘De Pubquiz’ op Omroep Max.

Als televisieacteur had Martin rollen in ‘ONM’, ‘Flikken Maastricht’, ‘Danni Lowinski’ en in 2015 speelde hij de rol van Loek Graven in GTST. In 2021 speelt hij de Hertog van Alva in ‘Het Verhaal van Nederland’. 

Als studiozanger is zijn stem te horen in talloze jingles en commercials op de radio en televisie voor o.a. Veronica, Q-Music, Radio 10, Radio 538, Radio 2, NPO, RTL4 en SBS6. Verder doet Van der Starre stemmenwerk voor games, series en films, zoals ‘Lady & The Vagebond’, ‘Trolls’, ‘Frozen’, ‘Spongebob’ en ‘Boss Baby’.

Martin toerde als vocalist bij de producties ‘Woodstock the Story’ (9 seizoenen), ‘Symfo Classics’ (4 seizoenen) en ‘Rockopera in Concert’ (met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht) langs de theaters van Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

In de zomer van 2008 scoorde hij samen met Edwin Evers als ‘KidB’ een top 3-hit met ‘Una Paloma Blanca Heel de Zomer Lang’.  

In 2018 en 2019 was hij gastzanger bij The Analogues tijdens de ‘White Album’ en ‘Abbey Road’-tours. 

Hij is nog steeds actief als zanger van de Jan Akkerman Band en de tributebands Golden Earring Undercover en Stevie Ray Vaughan Undercover, waarmee hij al te was zien op vele podia, waaronder Bospop, De Zwarte Cross en Culinesse.

Liever een bankovervaller of een agent?

Een bankovervaller natuurlijk! Agenten zij saai.

 

Goud of Zilver?

Ik vind zilver mooier om te dragen maar goud is veel leuker om te stelen!

Heb je wel eens iets gestolen?

Ik vrees van wel, vroeger bij de bakker en de snoepwinkel.

Ben je ergens bang voor?

Ik heb hoogtevrees, dus mij zie je niet zo snel een paar meter boven de grond aan een touw hangen. Of toch wel...?

Wat spreekt je aan als je denkt aan De Komedie Over Een Bankoverval?

Een Britse comedy in een vertaling en onder regie van Jon van Eerd. Ik bedoel: need I say more..?

Heb je zin om te beginnen met de voorstelling?

Ik geloof niet dat ik ergens ooit meer zin in had!

bottom of page